➭ Ditulis Oleh : 
admin
➭ Kategori :

BTR 2023 Bantuan Tunai Rakyat

Dikeluarkan Pada : 
December 20, 2022

Bayaran Tunai Rakyat atau BTR 2023 merupakan inisiatif kerajaan yang diumumkan oleh perdana menteri maalysia amwar ibrahim bagi membantu rakyat meringankan beban kos sara hidup.

BTR fasa 1 adalah sebanyak RM300 untuk (isu rumah) manakala RM100 untuk (bujang).

Bantuan Tunai Rakyat

Tarikh Bayaran fasa 1 BTR bujang dan isi rumah akan mula dibayar seawal januari 2023.

Permohonan btr 2023 berkemungkinan akan dilakukan seperti bantuan sebelum ini iaitu di laman sesawang lhdn. walaubagaimanapun belum ada pengumuman rasmi untuk kaedah permohonan btr ini.

Syarat kelayakkan btr 2023 sudah pasti akan terarah kepada pemohon kategori B40 namun untuk kategori lain masih belum dapat diapstikan. Jika sayaratnya masih sama seperti bantuan yang dilakukan oleh kerajaan sebelum ini makanya tiada syarta tambahan yang akan dikenakan.

Semakan bantuan tunai rakyat sama ada anda layak atau tidak juga masih belum diumumkan. Kami akam kemaskini dari semasa ke semasa melalui telegram ini. sila "join" https://t.me/bantuantunairakyat untuk mendapat update terkini dengan pantas berkaitan BTM 2023 ini.

Semoga dengan bantuan ini dapat meringankan sedikit kewangan bulanan anda. Ini merupakan bajet mini yang diumumkan oleh perdana menteri. bajet penuh akan datang mungkin lebih banyak lagi bantuan-bantuan dari kerajaan bakal tiba.


January 25, 2023
BAP 2023 Cara Tuntut Bantuan Awal Persekolahan RM150 DISNI!!

Bantuan awal persekolahan BAP merupakan bantuan RM150 yang akan diberikan terus kepada murid oleh pihak sekolah masing-masing. BAP diberikan adalah bertujuan bagi meringakan beban perbelanjaan anak-anak yang masih bersekolah dimana beban tersrbut ditangung oleh ibu bapa atau penjaga di awal tahun amnya. Pembayaran secara one-off sebanyak RM150 disalurlan kepada semua murid bermula dari Tahun 1 […]

Read More
January 17, 2023
Sumbangan Tunai Rahmah STR 2023 - Semak Disini

Sumbangan Tunai Rahmah STR merupakan penjenamaan semula BKM yang lepas yamg diumukan oleh Perdana Menteri Malaysia dalam program tunai bantuan untuk b40 dan kebawah. Menurut perdana menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim penjenamaan semula bantuan ini selaras dengan konsep 'payung rahmah' sebagai induk kepada bantuan-bantuan lain selepas ini. BTR ke STR Sebenarnya? Pada mulanya kami anggap […]

Read More
January 16, 2023
RASMI : Semak Sekarang! Bantuan Tunai Rakyat 2023 Sudah Di Kreditkan

Goods news untuk harini, umum kita ketahui Bantuan Tunai Rakyat akam dikreditkan kepada akaun penerima bermula bulan Januari 2023. Rata-rata penerima bantuan sebelum ini menunggu tarikh bilakah duit btr akam dkreditkan. Namun, ada berita gembira sejak malam tadi di laman sosial facebook ada yang berkongsi duit bantuan telah pun masuk ke akuan. Duit Bantuan BTR […]

Read More
™Trademark ©Copyright 2023 All rights reserved
Privacy Policy | Terms & Conditions | Cookies ConsentContact Us
Disclaimer: Legal information is not legal advice, read the disclaimer.