➭ Ditulis Oleh : 
admin
➭ Kategori :

RASMI : Semak Sekarang! Bantuan Tunai Rakyat 2023 Sudah Di Kreditkan

Dikeluarkan Pada : 
January 16, 2023

Goods news untuk harini, umum kita ketahui Bantuan Tunai Rakyat akam dikreditkan kepada akaun penerima bermula bulan Januari 2023.

Rata-rata penerima bantuan sebelum ini menunggu tarikh bilakah duit btr akam dkreditkan. Namun, ada berita gembira sejak malam tadi di laman sosial facebook ada yang berkongsi duit bantuan telah pun masuk ke akuan.

Duit Bantuan BTR Dah Masuk (Akuan BSN)

Ada yang berkongsi sudah masuk RM300 sejak malam tadi untuk isi keluarga, ada yang masuk RM100 utuk berstatus bujang. Rata-rata penerima adalah dari penerima BKM terdahulu.

Untuk akaun BSN secara officialnya sudah masuk akan tetapi ada kawasan yang belum masuk, berkemungkinan secara berperingkat.

Untuk elak anda beratur panjang di ATM anda dinasihatkan membuat semakan secara atas talian (online) terlebih dahulu, jika terbukti dah masuk baru buat pengeluaran di bank.

Bagi bank-bank lain seperiti Maybank, CIMB, RHB dan lain-lain belum ada berita kemasukkan lagi. Buat masa ini hanya BSN saja yang kami dapat info sudah dikreditkan (mengikut kawasan).

Untuk dapatkan kemaskini harian berkaitan bantuan anda boleh join group whatsapp kami "Info Bantuan Malaysia", group ini terhad sahaja disebabkan whatsapps ada kuota limit members.

Semoga bantuan BTR dan apa jua bantuan yang anda dapat sedikit sebanyak dapat meringankan beban bulanan anda.


January 25, 2023
BAP 2023 Cara Tuntut Bantuan Awal Persekolahan RM150 DISNI!!

Bantuan awal persekolahan BAP merupakan bantuan RM150 yang akan diberikan terus kepada murid oleh pihak sekolah masing-masing. BAP diberikan adalah bertujuan bagi meringakan beban perbelanjaan anak-anak yang masih bersekolah dimana beban tersrbut ditangung oleh ibu bapa atau penjaga di awal tahun amnya. Pembayaran secara one-off sebanyak RM150 disalurlan kepada semua murid bermula dari Tahun 1 […]

Read More
January 17, 2023
Sumbangan Tunai Rahmah STR 2023 - Semak Disini

Sumbangan Tunai Rahmah STR merupakan penjenamaan semula BKM yang lepas yamg diumukan oleh Perdana Menteri Malaysia dalam program tunai bantuan untuk b40 dan kebawah. Menurut perdana menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim penjenamaan semula bantuan ini selaras dengan konsep 'payung rahmah' sebagai induk kepada bantuan-bantuan lain selepas ini. BTR ke STR Sebenarnya? Pada mulanya kami anggap […]

Read More
January 16, 2023
RASMI : Semak Sekarang! Bantuan Tunai Rakyat 2023 Sudah Di Kreditkan

Goods news untuk harini, umum kita ketahui Bantuan Tunai Rakyat akam dikreditkan kepada akaun penerima bermula bulan Januari 2023. Rata-rata penerima bantuan sebelum ini menunggu tarikh bilakah duit btr akam dkreditkan. Namun, ada berita gembira sejak malam tadi di laman sosial facebook ada yang berkongsi duit bantuan telah pun masuk ke akuan. Duit Bantuan BTR […]

Read More