➭ Ditulis Oleh : 
admin
➭ Kategori :

SAPS Ibu Bapa 2023

Dikeluarkan Pada : 
December 11, 2022

Saps merupakan laman sesawang semakan peperiksaan bagi peringkat persekolah menengah dan rendah di Malaysia bagi memudahkan ibu bapa dan murid menyemak markah peperiksaan yang mereka duduki.

Sistem ini dibuat menerusi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) bagi semua sekolah seluruh Malaysia.

Walaubagaimanapun, Saps ibu bapa 2022 ini kurang lagi digunakan oleh umum disebabkan banyak peperiksaan utama ditnagguhkan oleh kerajaan disebabkan jadual persekolahan tahunan yang banyak berubah.

SAPS Ibu Bapa

Namun, Semakan saps 2023 mungkin akan digunakan secara aktif semula apabila semua peperiksaan dikembalikan seperti sedia kala.

Untuk membuat semakan anda hanya perlu ke laman moe sapsnkra iaitu https://sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/index.php dari sini anda boleh login saps terus dengan mudah. Pastikan jugak setiap laman sesawang untuk menyemak adalah laman rasmi milik kementerian pendidikan malaysia di bawah kerajaan (gov).

Kesimpulannya, laman seperti ini merupakan satu medium digital bagi mumudahkan lagi semakan keputusan peperiksaan. penambahan seperti kelajuan laman sesawang waktu puncak, mesra mobile (responsive), dan adakan banyak peperiksaan pada tahun mendatang merupakan cadangan yang patut di ambil penting pada tahun tahun mendatang.

Sumber rujukan
sapsnkra.moe.gov.my


January 25, 2023
BAP 2023 Cara Tuntut Bantuan Awal Persekolahan RM150 DISNI!!

Bantuan awal persekolahan BAP merupakan bantuan RM150 yang akan diberikan terus kepada murid oleh pihak sekolah masing-masing. BAP diberikan adalah bertujuan bagi meringakan beban perbelanjaan anak-anak yang masih bersekolah dimana beban tersrbut ditangung oleh ibu bapa atau penjaga di awal tahun amnya. Pembayaran secara one-off sebanyak RM150 disalurlan kepada semua murid bermula dari Tahun 1 […]

Read More
January 17, 2023
Sumbangan Tunai Rahmah STR 2023 - Semak Disini

Sumbangan Tunai Rahmah STR merupakan penjenamaan semula BKM yang lepas yamg diumukan oleh Perdana Menteri Malaysia dalam program tunai bantuan untuk b40 dan kebawah. Menurut perdana menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim penjenamaan semula bantuan ini selaras dengan konsep 'payung rahmah' sebagai induk kepada bantuan-bantuan lain selepas ini. BTR ke STR Sebenarnya? Pada mulanya kami anggap […]

Read More
January 16, 2023
RASMI : Semak Sekarang! Bantuan Tunai Rakyat 2023 Sudah Di Kreditkan

Goods news untuk harini, umum kita ketahui Bantuan Tunai Rakyat akam dikreditkan kepada akaun penerima bermula bulan Januari 2023. Rata-rata penerima bantuan sebelum ini menunggu tarikh bilakah duit btr akam dkreditkan. Namun, ada berita gembira sejak malam tadi di laman sosial facebook ada yang berkongsi duit bantuan telah pun masuk ke akuan. Duit Bantuan BTR […]

Read More
™Trademark ©Copyright 2023 All rights reserved
Privacy Policy | Terms & Conditions | Cookies ConsentContact Us
Disclaimer: Legal information is not legal advice, read the disclaimer.